نیروهای مسلح در چه مواردی مجاز به استفاده از سلاح هستند؟-راهبرد معاصر
پزشکیان: من اصولگرا هستم/ برای کسب قدرت نیامده‌ام شرایط انتقال دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل از خارج به کشور دیدگاه نامزدهای ریاست جمهوری در خصوص اصلاح بورس رهبر انقلاب: برای انتخاب خوب ببینید چه کسی توانایی کار در جهت ملاک‌های انقلاب را دارد قاضی‌زاده هاشمی در نشست خبری: رئیس‌جمهور باید دارای جامعیت باشد پزشکیان با آیت‌الله جوادی آملی دیدار کرد اقامه نماز ظهر جمعی از نخبگان و مدال‌آوران علمی به امامت رهبر انقلاب بررسی نحوه اجرای قانون ساماندهی خودرو در دستور هفته جاری مجلس پیام رهبر انقلاب: برائت از جلادان غزه به همه جهان تسری یابد انتشار فهرست کابینه دولت پزشکیان غیرواقعی است نامه نمایندگان به منظور درباره احکام بازنشستگان فرهنگی انهدام باند توزیع مواد مخدر در نوار مرزی جنوب غرب توسط سپاه پاسداران برنامه تبلیغات انتخاباتی نامزدها در صدا و سیما امروز شنبه 26 خرداد رهبر انقلاب: برائت امسال باید فراتر از موسم حج در همه‌ جای جهان تسرّی یابد حمایت خاتمی از کاندیداتوری پزشکیان

نیروهای مسلح در چه مواردی مجاز به استفاده از سلاح هستند؟

عضو هیئت رئیسه کمیسیون امنیت ملی مجلس، بخشی از مصوبات اعضای کمیسیون درباره لایحه اصلاح قانون به‌کارگیری سلاح توسط مأموران نیروهای مسلح را تشریح کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۴ - ۳۰ خرداد ۱۴۰۱ - 2022 June 20
کد خبر: ۱۳۹۱۷۸

به گزارش راهبرد معاصر، «ابراهیم عزیزی» عضو هیئت رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی  از ادامه بررسی لایحه اصلاح قانون بکارگیری سلاح توسط نیروهای مسلح در موارد ضروری، در جلسه اخیر این کمیسیون خبر داد و گفت: رسیدگی به این لایحه همچنان در دستورکار کمیسیون قرار دارد تا یک لایحه پخته و جامعی تنظیم شود تا ابعاد مختلف موضوع در نظر گرفته شود.

 

وی افزود: اعضای کمیسیون امنیت ملی به دنبال این هستند که قانون استفاده از سلاح به نوعی اصلاح شود تا علاوه بر برقراری امنیت لازم برای شهروندان، نیروهای مسلح بتوانند از این مواد مندرج در قانون، استفاده قانونی کنند.

 

عضو هیئت رئیسه کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه در جلسه اخیر، مصوباتی در خصوص لایحه اصلاح قانون استفاده از سلاح داشتیم، ادامه داد: اعضای کمیسیون در تلاش هستند تا ابعاد مختلف موضوع را واکاوی کنند تا در مصوبات خود مواردی که باعث ناامنی می‌شود یا اقداماتی که موجب آسیب به شهروندان می‌شود یا اقداماتی که برای حفاظت از شخصیت‌ها و اجلاس‌ها و... لازم است را در قانون بگنجانند.

 

عزیزی در تشریح برخی از مصوبات اعضای کمیسیون در رابطه با این لایحه، گفت: در این جلسه، اماکن حیاتی، حساس، مهم، طبقه‌بندی شده و قابل حفاظت از سوی اعضای کمیسیون تعریف شدند. همچنین اقداماتی که ممکن است موجب ناامنی شود مانند هجوم، حمله، ترور، گروگان‌گیری، اِشغال، عملیات خرابکارانه، رَُعب و وحشت، هواپیما ربایی و ساقط کردن هواپیما، جزء مواردی تعریف شد که ضابطان قضایی و نیروهای مسلح در برابر آن می‌توانند از سلاح استفاده کنند.

 

وی افزود: با توجه به تعاریفی که از اماکن طبقه‌بندی شده از سوی اعضا در جلسه کمیسیون انجام شد، در صورتی که در این اماکن یا محدده آن اقداماتی مانند هجوم، حمله، گروگان‌گیری، اِشغال، ترور و غیره انجام گیرد، نیروهای مسلح برابر ضوابط قانونی مجاز به استفاده از سلاح خواهند بود.

 

نماینده شیراز در مجلس با اشاره به مصوبات در ماده 11 لایحه مذکور، ادامه داد: همچنین با تصویب اکثریت اعضا، عملیات انتحاری به قانون قبل اضافه شد؛ همچنین با تصویب اعضا استفاده از سلاح توسط مأموران نیروهای مسلح در هر نوع درگیریِ مسلحانه، مجاز شناخته شد.

 

عزیزی بیان کرد: اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس در تلاش هستند در موضوعات تروریستی، خرابکارانه، انتحاری، هواپیما ربایی و ساقط کردن هواپیما، نیروهای مسلح در چارچوب قانون و بر مبنای قوانین پیش‌بینی شده از سلاح خود استفاده کنند.

 

وی با تأکید بر اینکه رسیدگی به چند ماده و تبصره از لایحه مذکور باقی مانده، اظهار کرد: مصوبات کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی برای تبدیل شدن به قانون نیاز به تصویب در جلسه علنی و تأیید شورای نگهبان و سپس ابلاغ آن از سوی رئیس مجلس به دولت دارد./ تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده